Трамп на Генасамблеї ООН закликав протистояти загрозам суверенітету України

Новини

Необхідно відвести загрози від суверенітету всіх держав – від України до Південно-Китайського моря.

Про це заявив президент США Дональд Трамп під час свого першого виступу на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку, передає Центр журналістських розслідувань.

«Необхідно захищати свої країни, їх інтереси і майбутнє, необхідно відхиляти загрози суверенітету, від України до Південно-Китайського моря, ми повинні відстоювати повагу до кордонів і повагу до культури і мирному взаємодії», – зазначив глави Сполучених Штатів.

Також Трамп заявив про те, що країнам-членам ООН не слід сидіти склавши руки перед загрозою війни, передає «Європейська правда».

За його словами, режими, які порушують всі принципи, на яких тримається міжнародна організація, є бідою для планети.

«Якщо численне праведне більшість не буде виступати проти зловісного меншини, тоді переможе зло», – заявив президент США.

Трамп також зазначив: «Як і планували засновники ООН, потрібно діяти спільно. І спільно боротися з тими, хто загрожує нам хаосом, безладом і терором».

В рамках 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН почалися загальнополітичні дискусії на вищому рівні за участю глав держав і урядів.

Україна на генеральних дебатах представлятиме президент Петро Порошенко. Очікується, що він звернеться до Генасамблеї в середу, 20 вересня, орієнтовно о 18:45 за київським часом. Він зосередить головну увагу, зокрема, на російську агресію проти України, а також необхідність введення миротворчої місії ООН в Донбас.