РФ на навчаннях «Захід-2017» зазнала умовне нанесення ракетно-ядерного удару – Турчинов

Новини

На останньому етапі російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017» було відпрацьовано нанесення масованого ракетно-ядерного удару.

Про це повідомив секретар РНБО Олександра Турчинова, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, під час останнього дня навчань для відпрацювання ракетно-ядерного удару залучалися 6 літаків дальньої авіації Ту-95МС і Ту-22М3, які здійснили польоти над Баренцовим, Балтійським і Норвезьким морями.

Також Турчинов повідомив про ракетних військах, які здійснили навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс» з космодрому «Плесецьк» в Архангельській області за програмними цілями на полігоні «Кура» на півострові Камчатка.

«Ракетний підводний крейсер стратегічного призначення» Дмитро Донський «Північного флоту РФ здійснив електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування», – додав він.

Крім того, за інформацією секретаря РНБО, були виконані ракетні стрільби по морських цілях в акваторіях моря Лаптєвих і Баренцева моря. Такі дії збройних сил РФ свідчать, за його словами, про готовність Росії до ескалації напруженості із Заходом до розпалювання повномасштабної війни.

«Після завершення навчально-бойових завдань в рамках СКШУ» Захід-2017 «з 21 вересня заплановано від’їзд в Росію особового складу, військової техніки і озброєння з полігонів, розташованих на території Білорусі», – зазначив Турчинов.

За його словами, Україна разом з державами-партнерами буде уважно відстежувати виведення російських військ з Білорусі та повернення їх в пункти постійної дислокації.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич попереджав, що на навчаннях «Захід-2017» буде відпрацьовано застосування ядерної зброї.