У Криму залишили під вартою трьох фігурантів Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір»

Новини
«Верховний суд Криму», Фото: Ірина Ромалийська

«Верховний суд» окупованого Криму відмовився задовольнити апеляційну скаргу трьох фігурантів Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір» – Рустема Абільтарова, Зеврі Абсеітова і Ремзі Меметова – на продовження їм арешту. Вони залишаться під вартою до 12 листопада.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

Судові засідання пройшли в закритому режимі, на оприлюднення рішення «суду» допустили лише рідних Ремзі Меметова. Іншим не дозволили бути присутнім в залі «суду».

«Ми не очікували іншого результату. Традиційно нікого, крім рідних Меметова, не пустили в зал суду. Але стан у наших героїв бойове, незважаючи на важкі умови в СІЗО, – зараз там немає води. Вони були раді дізнатися, що їхні співвітчизники, джамаат, зібрався біля стін суду підтримати в’язнів», – зазначив координатор об’єднання« Кримська солідарність »Дилявер Меметов.

«Верховний суд» 8. вересня продовжив термін арешту фігурантам Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір» до 12 листопада.

Коли відбудеться розгляд апеляції на продовження арешту четвертому фігуранту Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Мамутова, поки невідомо.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман-кримських татар, а також в місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

Всього по «справі Хізб ут-Тахрір» в окупованому Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них вже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії.