ГПУ почала конфіскацію $200 млн «сім’ї» Януковича

Новини
Виктор Янукович

Генпрокуратура України почала процедуру спецконфіскаціі 200 млн. дол.банківських активів, викрадених оточенням екс-президента Віктора Януковича, який втік від українського правосуддя в Росію. Перші кошти конфісковані в державному «Укрексімбанку».

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, передає Центр журналістських розслідувань.

Вона опублікувала відео того, як Генпрокурор України Юрій Луценко у супроводі замгенпрокурора Євгена Єніна приніс в ПАО «Укрексімбанк» рішення Соснівського райсуду Черкас про конфіскацію коштів на рахунках банку, що належать «сім’ї» Януковича.

«Голова «Укрексімбанку» прийняв до виконання рішення Соснівського райсуду м.Черкаси … Спецконфіскація 200 млн ОПГ Януковича. Перші мільйони доларів пішли в держбюджет України», – написала Сарган.

«Є рішення Соснівського районного суду м. Черкаси від 21.08.2017 у відповідному кримінальному провадженні про визнання особи винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (пособництво), ч.3 ст.209 (відмивання коштів) для організації виконання в частині застосування спеціальної конфіскації грошових коштів, що знаходяться на рахунках ПАТ «Укрексімбанк» … 21 числа рішення вступило в законну силу, і кошти, які зберігаються у вашому банку, – бо у нас так само є інші банки щодо цього – будуть передані до державного казначейства», – сказав Луценко.

Нагадаємо 22 версеня, Генпрокурор Юрий Луценко заявив, про те, що набуло чинності рішення суду про спецконфіскаціі банківських активів оточення Віктора Януковича на загальну суму $200 млн.