Ільмі Умеров погодиться тільки з виправдувальним рішенням «суду»

Новини

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє, що його влаштує тільки виправдувальне рішення «Сімферопольського районного суду», який 27 вересня має винести йому вирок за звинуваченням в «закликах до порушення територіальної цілісності РФ».

Про це Умеров повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Завтра, 27.09.2017, о 11:00 відбудеться оголошення вироку у «справі Ільмі Умерова». Це і буде останньою «умеровською середою» у Сімферопольського райсуді. Нас влаштовує тільки виправдувальне рішення. На будь-який обвинувальне рішення буде подана апеляція. Надалі – міжнародні суди», – написав заступник голови Меджлісу.

Він зазначив, що кримінальну справу проти нього за звинуваченням у порушенні ч.2 ст.280.1 КК РФ (публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ) було повністю сфабрикованою.

Як повідомлялось, 20 вересня, «прокурор» на засіданні «Сімферопольського районного суду» запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.