Із зони пожежі на арсеналі в Калинівці евакуйовано близько 30 тис осіб, постраждала жінка – ДСНС

Новини
Фото: vinnitsa.info

У Вінницькій області в зв’язку з пожежею на складах боєприпасів біля селища Калинівка з прилеглої території евакуйовано близько 30 тис. людей, госпіталізована одна постраждала.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Держслужби з надзвичайних ситуацій України (ДСНС).

«За Станом на 08:00 евакуйовано близько 30 000 людей. За попередньою інформацією травмовано 1 людину. Постраждалу в стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької Центральної районної лікарні», – йдеться в повідомленні.

Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 4 житлових будинків, яке виникло внаслідок попадання боєприпасів.

Наразі в районі палаючого арсеналу закрито руху всіх видів транспорту, в тому числі: автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів – Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенко – Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-Украфлора і Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання сіл Дорожнє, Капустянка, Лаврівка.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 осіб та 149 одиниць техніки.

До місця події направлено 20 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 98 осіб і 48 одиниць техніки. Приведені в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 чоловік.

Фото: dsns.gov.ua

Як повідомлялось, ввечері 26 вересня в Вінницькій області біля селища Калинівка загорівся великий артилерійський арсенал Збройних сил України. Відбувається детонація боєприпасів. Людей їх прилеглих населених пунктів евакуюють.

За словам прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, причиною пожежі на військових складах боєприпасів біля селища Калинівка Вінницької області можуть бути зовнішні чинники.