З огляду на стан здоров’я Умерова, Росія засудила його до смерті – Чубаров

Новини
Народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров Фото: investigator.org.ua

З огляду на стан здоров’я заступника голови Меджлісу кримськотатарського Меджлісу Ільмі Умерова, рішенням окупаційного російського «Сімферопольського райсуду», який виніс йому покарання у вигляді 2 років колонії-поселення, Росія і її президент Володимир Путін фактично засудили його до смерті.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook голова Меджлісу, народній депутат Рефат Чубаров, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«По суті, окупаційний російський суд засудив Ільмі Умерова до смерті, оскільки приміщення людини, яка страждає хворобою Паркінсона в прогресуючій формі, гіпертонією і цукровим діабетом, означає ні що інше, як позбавлення людини елементарної медичної допомоги та сприяння рідних», – зазначив Чубаров.

За його словами, оголошене «судом» рішення щодо Ільмі Умерова є ще одним свідченням посилення репресій проти кримськотатарського народу, здійснюваних російською окупаційною владою Криму.

«Росія засудила Ільмі Умерова до смерті. Міжнародній спільноті і його інституціям наданий вибір – запобігти вбивству Ільмі Умерова або обмежитися черговою заявою з виразом «глибокої» заклопотаності», – підкреслив глава Меджлісу.

«Президент Росії Путін санкціонував вирок на вбивство заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова», – додав Чубаров.

Як повідомлялось 27 вересня, в окупованому Криму «Сімферопольський районний суд» засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до 2 років позбавлення волі в колонії-поселенні і на 2 роки заборонив займатися публічною діяльністю. При цьому прокурор» запросив покарання для Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

Захист оскаржить рішення «Сімферопольського районного суду», який засудив Ульмі Умерова до 2 років позбавлення волі в колонії-поселенні.