Затриманий в Криму Долгополов до окупації служив в ЗСУ і зрадив присязі

Новини
Затриманий ФСБ в Сімферополі Дмитро Долгополов, 29 вересня 2017 Фото: РИА Новости/ФСБ РФ

Затриманий ФСБ в Криму військовослужбовець Дмитро Долгополов до окупації півострова Росією служив у Збройних Силах України, зрадив присязі та перейшов на службу до російської армії.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook представник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ще один приклад сумних перспектив зрадників України. Діма Долгополов. Служил в лавах ЗС України (майор, заступник по роботі з особовим складом в артилерійському дивізіоні 406 обаг в Сімферополі), у 2014-му зрадив Присязі та перейшов на службу до окупантів, бо там більше грошей платили», – написав Селезньов.

При цьому він висловив сумнів, що Долгополов нібито діяв в Криму під глибоким прикриттям, «бо є фахівцем з «занурення» в інших сферах».

«Санкція статті 275 КК РФ передбачає позбавлення волі на термін до 20 років. Висновки робіть самі. Бог, він такий, все бачить», – додав Селезньов.

Інформація про Долгополова міститься і на сайті «Миротворець», де він вказаний як «зрадник Батьківщини».

«Проходив військову службу у Військово-Морських Силах Збройних Сил України на території АР Крим і не прибув на континентальну територію України в зазначені пункти збору. Перейшов на військову службу до окупантів», – повідомляє «Миротворець».

Фото: myrotvorets.center

Нагадаємо, ФСБ заявила про затримання в окупованому Криму громадян РФ Анни Сухоносової і Дмитра Долгополова, який служить в ЗС Росії. У російській спецслужбі стверджують, що затримані нібито збирали дані про діяльність з’єднань і частин Чорноморського флоту РФ і передавали їх Головному управлінню розвідки Міноборони України. ФСБ порушила кримінальну справу за статтею 275 КК РФ (державна зрада).