Силовики проводять нові обшуки і затримують кримських татар

Новини

В окупованому Криму російські силовики затримали чотирьох кримських татар. Також проводяться нові обшуки.

Про це повідомив глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв, передає Центр журналістських розслідувань.

Раніше про трьох затриманих повідомив адвокат Едем Семедляев.

“Стало відомо як мінімум про три затриманнях: Сулейманов Ренат, Кубедінов Арсен, Мустафаєв Сейран”, – пише він.

За словами юриста, раніше у Сулейманова будинку по вул. Гаспрали в селищі Молодіжне проводився обшук. Адвоката на обшук не пустили.

Як повідомляє Кримська солідарність, перший “обшук” пройшов в селищі Молодіжне Сімферопольського району в будинку 48-річного кравця Рената Сулейманова, якого також називають “місцевим ініціативників” і релігійною людиною.

Як зазначає Кримська солідарність, силовики, які приїхали на автомобілях без розпізнавальних знаків, оточили будинок Сулейманова, не підпускали до нього адвокатів і активістів, а також заборонили вести поряд з будинком зйомку і онлайн-трансляцію.

Після так званого обшуку Сулейманова посадили в мікроавтобус і відвезли нібито на “допит”.

Правозахисник Едем Семедляев і односельці викраденого кримського татарина на своїх машинах спробували пройти за силовиками, однак останні перешкодили їм, заблокувавши дорогу.

“Всі люди в масках, на всіх службових машинах номера скручені, тому невідомо, хто його відвіз, куди відвезли”, – зазначив Семедляев в відео на своїй сторінці в Facebook.

Адвокат також висловив побоювання, що Сулейманов може повторити долю Рената Параламова, якого у вересні викрали і катували окупанти.

Пізніше Семедляев повідомив, що, крім Сулейманова, в інших населених пунктах Криму силовиками викрадені ще двоє кримських татар – Арсен Кубедінов і Сейран Мустафаєв.

Про ще один викраденні в своєму Facebook повідомив адвокат Маммет Мамбетов.

“Сьогодні о 06:00 в будинку жителя села Мельничне Білогірського району Талята Абдурахманова, 1953 року народження, силовики провели обшук і відвезли його в невідомому напрямку”, – написав він.

Мамбетов уточнив, що “обшук” в будинку Абдурахманова проводили співробітники ФСБ.

15 вересня 2017 року прокуратура АР Крим порушила кримінальну виробництво за фактом викрадення та побиття окупантами на півострові кримського татарина Рената Параламова.

Як повідомляє «РІА Новини», в Криму ліквідували нібито три осередки ісламської організації «Таблігі Джамаат», сказав «голова комітету Криму з міжнаціональних відносин» Заур Смирнов.