У екс-глави Мінекономрозвитку РФ знайшли майно в Криму

Новини

Колишній міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв, обвинувачений в отриманні хабара в два мільйони доларів від глави «Роснефти» Ігоря Сєчіна, володіє нерухомістю в окупованому Криму, Москві і Смоленську.

Про це повідомляє агентство «РИА Новости Крим», посилаючись на виступ прокурора в залі Замоскворецкого суду Москви, передає Центр журналістських розслідувань.

За даними сторони обвинувачення, у колишнього російського міністра є будинок і земельну ділянку в Ялті, будинок і ділянку в Раменському районі Підмосков’я, будинок і сільськогосподарські землі в Смоленській області.

Екс-глава Мінекономрозвитку Росії і його сім’я володіють чотирма квартирами в Москві.

Дві двокімнатні квартири знаходяться на Малій Луб’янці і Воскресенської вулиці, одна чотирикімнатна – на Малій Бронній і п’ятикімнатна на вулиці Улофа Пальме.

Адвокат Улюкаєва Тимофій Гриднев в коментарі журналістам пояснив, що деяке майно прокурор зачитав по два рази, а одну з квартир оголосив п’ять разів.

«Це просто виписка з Росреестра, деяке майно йому вже не належить», – пояснив він.

Колишній міністр був затриманий в листопаді минулого року в офісі компанії «Роснефть».

За версією російського слідства, Улюкаєв вимагав два мільйони доларів за позитивну оцінку угоди з купівлі компанії «Башнефть».

Улюкаєву загрожує до 15 років ув’язнення. Свою провину він не визнає.