СБУ пропонує сажать в в’язницю чиновників за шкідливі поїздки в РФ

Новини

СБУ опублікувала свій законопроект з пропозицією відправляти до в’язниці на строк до 6 років тих чиновників, які їздили до Росії, чим нанесли шкоду інтересам України.

Про це йдеться у тексті документу, копію якого Служба безпеки України розмістила у Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

Спецслужба пропонує доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, яка буде карати обмеженням або позбавленням волі на строк до 3 років осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за відвідування РФ з метою заподіяння шкоди інтересам України.

За ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, СБУ вимагає вже карати позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у законопроекті вважаються, як і зараз, президент, члени Кабінету міністрів, депутати Верховної Ради, держслужбовці, військові, поліцейські, судді, прокурори, співробітники Національного антикорупційного бюро та Служби безпеки України.