У Криму фігурантам «справи українських диверсантів» Панову і Захтею продовжили арешт

Новини
Євген Панов і Андрій Захтей

«Верховний суд» окупованого Криму 6 жовтня продовжив на два місяці термін утримання під вартою двом фігурантам «справи українських диверсантів» Євгену Панову і Андрію Захтею.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

Панов і Захтей залишаться в СІЗО до 9 грудня.

«Засідання пройшло в закритому режимі, суд видав з цього приводу ухвалу. Але разом з тим суддя задовольнив клопотання захисту про публічне оголошення рішення. Арешт продовжили до 9 грудня. Крім того, я клопотав про те, щоб Панова під час засідання не містили в клітці. Суд порахував, що це не його компетенція», – розповів адвокат Євгенія Панова Сергій Легостов.

Він також додав, що керівництво СІЗО обмежує його підзахисного в праві на отримання інформації.

«Не так давно я передавав в СІЗО на ім’я Панова кілька газет, але за станом на сьогоднішній день газет він так і не отримав. Їх фактично обмежують від інформації. Газети, які передає адвокат – крадуть. Підписки не дають. А літератури в СІЗО дуже мало, хіба що релігійна», – додав легості.

Засідання щодо продовження запобіжного заходу Андрію Захтею також проходило в закритому режимі, його інтереси представляв адвокат за призначенням.

Раніше Панов написав лист зі зверненням до українців з Сімферопольського СІЗО в окупованому Криму, де його утримують вже більше року.