Підводні човни ВМФ РФ стріляли по кримському узбережжю

Новини

Два підводні човни ВМФ в рамках бойової підготовки виконали стрільби «Калібрами» за програмними цілями в акваторії Чорного моря.

Про це повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту В’ячеслав Трухачов, пише ТАСС, передає Центр журналістських розслідувань.

«Відповідно до плану бойової підготовки підводні човни Чорноморського флоту Ростов-на-Дону і Новоросійськ виконали стрілянину ракетами” Калібр “по наземної і надводної цілям в полігонах бойової підготовки в акваторії Чорного моря», – сказав Трухачов.

Він розповів, що в ході відпрацювання завдань екіпаж Ростова-на-Дону вразив мішень, розташовану на узбережжі в районі полігону Опук, а підводники Новоросійська завдали удару по надводної мішені, розташованої в одному з морських полігонів Чорноморського флоту.

«Початки ракет здійснені з підводного положення. В ході стрілянини витрачено дві практичні ракети «Калібр-ПЛ», – повідомив Трухачов.
За його словами, виконання ракетних пусків в акваторії Чорного моря є плановим заходом бойової підготовки екіпажів підводних човнів флоту, спрямованим на вдосконалення навичок застосування високоточної зброї.

«Для забезпечення безпеки виконання бойових вправ і закриття небезпечного району було залучено понад 20 бойових кораблів і допоміжних суден, а також літаки морської авіації і ППО Чорноморського флоту», – зазначив він.

Раніше екіпажі підводних човнів виконували завдання в складі угруповання ВМФ в Середземному морі і завдали реальні удари «Калібрами» по об’єктах терористів в Сирії.