У Криму землі відібраної у України «Масандри» «Держкомнац» хоче роздати учасникам «полян протесту»

Новини

«Комітет у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян» окупованого Криму підготував звернення до керівництва підприємства «Массандра» з проханням передати Ялті 93 гектара землі для виділення земельних наділів колишнім учасникам «полян протесту».

Про це кримським ЗМІ повідомляють глава «Держкомнацу» Криму Заур Смирнов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми підготували звернення до керівництва «Масандри». Порядка 93 гектарів земель по Ялтинському регіону просимо перевести в землі Ялтинської адміністрації з сільгосппризначення… Надалі будемо говорити про питання, пов’язані з розподілом ділянок», – розповів він.

Як пише видання, виділену землю розраховують використовувати для розподілу громадянам, які були включені до реєстру визначилися з вибором земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва.

«Начальник управління майнових і земельних відносин» міський «адміністрації» Судака Марина Атрашкевіч уточнила, що серед земель, визначених адміністрацією під ділянки особам з реєстру, виявилися землі «Масандри».

«Проект планування території та виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову був зроблений в 2015-2016 роках, коли ще на кадастровому обліку не стояли масиви« Масандри ». І в Веселому вийшло так, що на 30 ділянках ліг земельну ділянку під виноградники. Хоча виноградники там ніколи не оброблялися», – розповіла вона.

Влітку в Сімферополі стався конфлікт між місцевою владою, забудовниками та учасниками «галявини протесту» «Стрілецька». Кримська компанія «Моноліт» планувала побудувати в північно-східній частині Сімферополя мікрорайон «Кримська роза» на 100 гектарів.

Нагадаємо, з січня 2015 року в окупованому Криму розчищають «поляни протесту» від самобудів.

Як повідомлялося, в кінці березня 2014 роки так званий «Держрада Криму» «націоналізував» 131 компанію агропромислового комплексу, серед яких державні Інститут виноградарства і вина «Магарач» (з агрофірмою і заводами), НВАО «Масандра», до складу якого входять Головний завод і дев’ять радгоспів-заводів, і завод шампанських вин «Новий Світ».

У липні 2014 року об’єднання було внесено в санкційні списки ЄС. У грудні 2015 року – під санкції США.

У жовтні 2014 року кримські «влади» передали держконцерн «Національне виробничо-аграрне об’єднання« Массандра »Управлінню справами президента РФ.

В кінці грудня 2015 року «Массандра» почала розпродаж унікальних колекційний вин всесвітньо відомого підприємства.