Силовики влаштували чергові обшуки в будинках кримських татар: п’ятьох затримали

Новини
Обыск у Ризы Муждабаева Фото: Тимур Ибрагимов

Вранці в середу 11 жовтня 2017 в Бахчисараї в декількох будинках кримських татар російські силовики проводять обшуки. П’ятьох затримали.

Про це повідомляє активіст кримськотатарського національного руху Заїр Смедляєв, передає Центр журналістських розслідувань.

«У Бахчисараї нова хвиля репресій, почалися обшуки в будинках Темура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва», – написав Смедляєв в Facebook.

 

Він уточнив деякі адреси в Бахчисараї, за якими проводять обшуки: вулиця Чепуріна, 9 (Сулейман Асанов, власник кафе «Салачик’»), по вулиці Миру, 20 в квартирі 60 у активіста Сейрана Салієва, яка має обшук проходить в третій раз, вулиця Миру , 14 у громадського активіста Тимура Ібрагімова і по вулиці Гордієнко, 16 у Сервера Зекерьяева.

Координатор об’єднання «Кримська солідарність» Дилявер Меметов повідомив в соцмережі, що біля будинку Марлена Мустафаєва забрали Ельнура Асанова (брата Марлена), Рефата Асанова (батька Марлена, якому 62 роки), а також Ернеста Ібрагімова, Ельдара Асанова і Рудем Неджіева.