«Суд» в Криму присудив адміністративні штрафи дев’яти затриманим під час обшуків в Бахчисараї

Новини

У Бахчисараї «суд» присудив адміністративні штрафи в розмірі від 10 тисяч до 20 тисяч рублів дев’яти активістів, яких затримали російські силовики під час обшуків в будинках кримських татар вранці 11 жовтня.

Про це повідомив координатор об’єднання «Кримська солідарність» Дилявер Меметов, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

Раніше кримський юрист Ліля Гемеджі розповіла, що всім дев’яти активістів інкримінують одночасне масове перебування в громадському місці, що спричинило порушення громадського порядку.

Вранці в середу, 11 жовтня, стало відомо, що в Бахчисараї в декількох будинках кримських татар російські силовики провели обшуки.

На місцях російські силовики затримали людей, які прийшли до будинків, де проходили обшуки.

Російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Федеральної служби безпеки Росії повідомили, що силовики в Криму ліквідували Бахчисарайської осередок «Хізб ут-Тахрір» – організації, забороненої в Росії і окупованому Криму.

Адвокати підтвердили, що шістьох затриманих і доставлених в ФСБ після обшуку кримчан російські силовики підозрюють в зв’язку з організацією «Хізб ут-Тахрір».