НБУ заборонив операції з банкнотами і монетами із зображенням окупованого Криму

Новини

Національний банк України заборонив українським фінансовим установам здійснювати касові і валютно-обмінні операції з банкнотами і монетами Центрального банку Росії із зображенням українських територій, окупованих і аннексованих Росією.

Про це повідомила прес-служба НБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Фінансовим установам і ВАТ« Укрпошта »забороняється під час здійснення виплати переказів приймати і видавати банкноти і монети Центрального банку Росії з зображенням карт, символів, будівель, пам’ятників, визначних пам’яток, пам’ятників архітектури, історії, краєзнавства та інших об’єктів, розташованих на окупованих Росією адміністративно територіальних одиницях України», – сказано в повідомленні відомства.

Центробанк сусідній Росії 12 жовтня ввів в обіг нову банкноту номіналом 200 рублів із зображенням видів Севастополя.

На банкноті номіналом 200 рублів, основний колір якої – зелений, розміщені символи Севастополя. На лицьовій стороні – зображення Пам’ятника затопленим кораблям, на зворотному – вид на Херсонес Таврійський.

У лютому 2017 року рада директорів Банку Росії ухвалив розмістити символи Севастополя на банкноті номіналом в 200 рублів. Таке рішення було прийнято за підсумками конкурсу, в ході якого опитали 6 тисяч осіб з Росії і анексованого Криму.