Командувач ВМС України вручив нагороду синові зниклого в Криму активіста Шаймарданова

Новини

В Одесі 13 жовтня командувач ВМС України Ігор Воронченко вручив пам’ятний знак «За сприяння військово-морським силам України» синові Тимура Шаймарданова, який допомагав українським військовим навесні 2014 року в період окупації Криму, а потім пропав без вісті.

Про це повідомила правозахисниця Ольга Решетилова, передає Центр журналістських розслідувань.

“Коли нас зрадили наші “побратими”, коли ми залишилися самі проти ворога, до нас прийшов Тимур і сказав: “Ми станемо живим ланцюгом, але вас не здамо”, – сказав командуючий ВСМ України Ігор Воронченко.

Також Воронченко нагородив двох кримських активістів Павла Довбиша і Леоніда Зуєва.

«Минуло больее трьох з половиною років після початку російської агресії. Ми в Криму відчули це першими. Коли від нас відвернулися ті, з ким ми разом служили, хто стояв разом з нами в строю, до нас прийшли наші друзі – цивільні. 18 або 19 березня до мене прийшов Тимур і Артур. Вони сказали, що встануть живим ланцюгом і захистять наш штаб», – заявив командувач, пише Крим.Реаліі.

Активісти приносили військовим їжу, воду, постачали інформацією.

 

В кінці травня 2014 року в Сімферополі пропали безвісти Тимур Шаймарданов і Сейран Зінедін – активні учасники протестів проти військового вторгнення на півострів. За фактом їх зникнення відкрили кримінальні справи як в Криму, так і на материковій Україні. На даний момент розслідування ніяких результатів не принесло.