У Криму відпустили більшість затриманих учасників одиночних пікетів – Кримська солідарність

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму відпустили з відділень поліції більшість затриманих 14 жовтня російськими силовиками учасників одиночних пікетів, які таким чином висловлювали протест проти репресій щодо кримських татар на півострові.

Про це повідомляє об’єднання «Кримська солідарність» на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«За підсумками сьогоднішнього дня, понад 100 осіб взяли участь в одиночних пікетах по всьому Криму. На плакатах пікетувальників було написано: «Кримські татари не терористи», «Зупиніть свавілля силовиків в Криму», «Свободу політв’язням» і т.п. Як мінімум 34 учасники затримала поліція. Станом на 16.45 більшість затриманих вже відпустили, але самі затримання проходили з великою кількістю порушень чинного законодавства РФ (не зачитували права затриманим, не надали можливість скористатися послугами адвокатів, примусово були зняті відбитки пальців і т.д.)», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, зокрема звільнені пікетники, яких затримували поліцейські в Джанкої, Кіровському, Сімферополі, Феодосії.

Фото: Facebook Крымская солидарность

Як повідомлялося, 14 жовтня в окупованому Криму понад 100 кримських татар вийшли на одиночні пікети в різних регіонах, щоб висловити протест проти репресій російських силовиків щодо їх співвітчизників. Багатьох з них затримали поліцейські.