У Києві переселенці з Донбасу біля посольства США вимагають перевірити, куди діваються кошти на їх підтримку

Новини
Фото: Facebook Майор Петрович

У Києві біля посольства США в Україні переселенці з Донбасу влаштували акцію протесту з вимогою, щоб дипломати перевірили, куди витрачені іноземні кошти, що надійшли для допомоги переселенцям і постраждалим в результаті збройного конфлікту на Сході України.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook громадської організації «Активна громадянська позиція», яка спільно з Луганською правозахисною групою виступила організаторами акції, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

При цьому переселенці – жителі гуртожитку на вулиці Кустанайській у Києві, які беруть участь в акції, оголосили про проведення безстрокового голодування, щоб привернути увагу до порушення в Україні законодавства, яке забезпечує їх права.

В ході акції одного з голодуючих забрала «швидка».

«На жаль, у посльстві США сьогодні все ж таки був вихідний, але ми впевнені, що і Посол, і співробітники Посольства про все знають. І про те, що прийшло багато людей і дітей, і про те, як швидка не просто приіхала на огляд, а, приймаючи до уваги тяжкий стан голодуючого, відвезла його на госпіталізацію. Охоронці Посольства все знімали на камеру», – повідомляє «Активна громадянська позиція».

Організатори також анонсували продовження акції 17 жовтня.