Під Радою проходить акція з вимогою проведення політичної реформи

Новини
Фото: hromadske.ua

У Києві біля Верховної Ради проходить акція «Всеукраїнський збір» за проведення в Україні «Великої політичної реформи», учасники якої вимагають скасування депутатської недоторканності, внесення змін до виборчого законодавства, а також створення Антикорупційного суду.

Учасники акції перебувають на площі Конституції, а також частково на вулиці Грушевського і в Маріїнському парку, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

Мітингувальники тримають символіку партій «Об’єднання «Самопоміч», ВО «Батьківщина»,«Рух нових сил»,« 5.10», ВО «Свобода», Національний корпус, а також Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

Біля будівлі парламенту встановлено дві сцени, з яких виступають організатори акції. На головній сцені знаходяться народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, позафракційні народні депутати Юрій Левченко та Віктор Чумак.

У центрі Києва в зв’язку з акцією протесту посилені заходи безпеки і частково перекриті деякі вулиці в урядовому кварталі, зокрема, вулицю Інститутську (Небесної Сотні). Правопорядок забезпечують 3,5 тис. правоохоронців.

Фото: hromadske.ua

Раніше кілька політичних і громадських рухів, серед яких, зокрема, партія «Рух Нових сил», «АвтоМайдан», «Антикорупційний штаб», громадський рух «Чесно» анонсували проведення 17 жовтня біля Верховної Ради акції «Велика політична реформа». Вони висувають вимоги: внести зміни в закон про вибори в частині впровадження відкритих партійних списків, скасувати депутатську недоторканність, створити в Україні антикорупційний суд.