Правозахисники назвали «суддів», які карали учасників мирних зібрань в Криму

Новини
Фото: Facebook Осман Арифм

Правозахисники назвали імена «суддів», які винесли найбільше рішень про покарання учасників мирних протестів в окупованому Криму.

Відповідна інформація, зібрана в ході моніторингу, була оприлюднена в п’ятницю, 20 жовтня, під час брифінгу «Захоплений Крим без права на протест», повідомила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Спріпнік, передає Центр журналістських розслідувань.

«Величезні штрафи стали одним з найпоширеніших методів боротьби окупаційної влади з правом на протест і мирні зібрання в Криму. Зокрема правозахисники задокументували мінімум 235 постанов на загальну суму майже 3 мільйони рублів (2 942 500 руб.) Зафіксували мінімум 22 адмінарешти, за які люди були позбавлені волі від 2 до 15 діб», – зазначила Скрипник.

Також правозахисники назвали імена кримських «суддів», які винесли найбільше рішень про незаконні санкції проти учасників мирних зібрань в Криму.

Серед них, зокрема, «судді» так званого «Верховного суду Криму» Володимир Агін, який виніс 16 рішень і Катерина Тимошенко – 15 рішень.

Також відзначилися «судді регіональних судів» півострова: Ірина Шевченко – 21 постанова, Герман Атаманюк – 16 постанов, Сергій Проскурня – 13 постанов.

«Герман Атаманюк виніс і постанову про найбільшому штраф. А найбільшу кількість вироків про адміністративні арешти винесла Ірина Кагітіна («Київський районний суд») – 4 вироки по 5 діб кожен», – зазначила Скрипник.

Вона додала, що повний список таких «суддів» продовжує вести Кримська правозахисна група.

Нагадаємо 20 жовтня у Києві правозахисники розповіли про порушення Росією права на мирні зібрання в окупованому Криму.

Як повідомлялося, 31 березня 2017 року Кримську правозахисна група опублікувала інформацію про «суддів», які в окупованому Криму виносили рішення про незаконне позбавлення волі політв’язнів кримчан, громадян України, і таким чином брали участь у грубих порушеннях прав людини на півострові.