Єгипетському моряку заборонили в’їзд в Україну за захід у порти Криму

Новини
Севастопольський морський порт Фото: avelana.ru

Прикордонники Херсонського загону Держприкордонслужби України виявили громадян Єгипту, які незаконно відвідували окупований Крим, іноземцям на три роки заборонили в’їзд в Україну.

Як повідомляє 23 жовтня прес-служба Держприкордонслужби України, напередодні, під час оформлення судна в Херсонському морському торговому порту, прикордонники виявили у громадянина Єгипту механічне підчищення настановних даних в паспорті моряка, передає Центр журналістських розслідувань.

У іншого члена екіпажу, теж громадянина Єгипту, правоохоронці знайшли в паспорті 6 штампів, поставлених російськими прикордонниками в пунктах анексованого Криму. У 2016 році моряк тричі порушив кордон при заході на інших судах в закриті морські пункти пропуску, відзначили в українському прикордонному відомстві.

В обох випадках іноземних громадян не пропустили через український державний кордон, а останнім, за незаконне відвідування анексованого Криму, заборонили в’їзд на територію України на 3 роки.

В липні 2014 року Україна офіційно закрила порти Криму для міжнародного судноплавства. Крім того, в Кримінальний кодекс України внесена стаття 332-1 про порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України. Згідно з цим законодавчим актом, члени екіпажу судна, що прибувають на його борту в Крим, потрапляють під адміністративну та кримінальну відповідальність перед Україною за незаконний груповий перетин кордону та порушення порядку в’їзду на окуповану територію.

Прокуратура АРК відкрила кримінальні провадження і розслідує понад 600 фактів незаконних заходів суден в закриті Україною порти окупованого Криму.