Прикордонники спростували заяву ФСБ про перестрілку з озброєним українцем кордоні

Новини

Інформація ФСБ Росії про затримання українця на кордоні з Курською областю поки не підтверджена.

Про це повідомив в ефірі “112 Україна” помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, ДПСУ отримала лист від ФСБ про те, що вони затримали нібито громадянина України зі зброєю і ампулами з ртуттю.

“Ми бачили цю інформацію. Ми її перевіряємо, поки ніяких даних, які б свідчили про те, що ця інформація правдива, у нас немає. Відповідно від російської сторони поки ми також не отримували якихось підтверджень цієї інформації”, – заявив він.

“Якщо говорити конкретно про те, що там був українець, який нібито перевозив велику кількість зброї, була перестрілка, і він був поранений, то ці обставини ми вивчаємо, і поки що немає інформації, яка б підтверджувала достовірність саме таких подій”, – повідомив Олег Слободян.

“Від росіян сьогодні ми отримали лист про те, що вони затримали нібито громадянина України, який вів себе агресивно, і вони були змушені для його затримання застосувати зброю. Це те коротке повідомлення, яке ми отримали від російської сторони. Мова не йде про те, що він був поранений, не говориться, що він намагався провезти зброю. Зараз обставини цього порушення вивчаються”, – прокоментував Слободян.

Нагадаємо, в ФСБ заявили про затримання недалеко від кордону українця, нібито стріляв в російських прикордонників.

У ФСБ відзначають, що під час перестрілки затриманий отримав вогнепальні поранення середнього ступеня тяжкості, у нього вилучили два пістолети, п’ять гранат, 50 патронів калібру 5,45 мм і 26 ампул, імовірно з ртуттю.