У Севастополі у жителів можуть відібрати близько 2 тисяч ділянок землі

Новини

«Уряд» окупованого Севастополя має намір повністю або частково вилучати земельні ділянки у городян і підприємців, щоб розширити дороги, зелену зону і берегову лінію. Можуть бути порушені інтереси близько 2 тисяч власників.

Про це заявив місцевим ЗМІ «губернатор» Дмитро Овсянников, передає Центр журналістських розслідувань.

«Вже більше 2 тисяч земельних ділянок, (кордони) яких потрібно коригувати», – сказав він.

За словами директора «департаменту архітектури та містобудування» Олександра Моложавенко, розробники запропонували «збільшити загальну протяжність мережі до 248 км», щоб прийти до мінімально допустимого рівня щільності.

«Протяжність магістральної вулично-дорожньої мережі в межах планувальної зони (185 кв. Км) становить 171,7 км. Таким чином, показник щільності дорівнює 0,93 км на кв. км, – сказав він. – Це значно нижче нормативної площі вулично-дорожньої мережі – 1,5 км на 1 кв. км».

Директор департаменту додав, що в Санкт-Петербурзі цей показник дорівнює 2,5 кв. км.

«Це не торкнеться багатоквартирні житлові будинки. Це буде взаємодія з підприємцями, власниками об’єктів нерухомості, земельних ділянок, які частково потрапляють в червоні лінії», – пояснив Моложавенко.

Овсянников, в свою чергу, зазначив, що «життєвих ситуацій» буде багато. Наприклад, в зону розширюваних автодоріг можуть потрапити неоформлені земельні ділянки або самозахоплення. Губернатор закликав з кожним конкретним випадком розбиратися окремо.

За словами Моложавенко, в разі, коли у власника землі будуть в наявності правовстановлюючі документи, «компенсація буде, вона буде за ринковою ціною». При цьому чиновник підкреслив: «Це може бути часткове (вилучення) – 50 см, 1 м, 3 м».