У Криму призначили нового главу «Держкомнацу»

Новини

В окупованому Криму 24 жовтня призначили нового главу «комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян півострова».

Керівником відомства став Ленур Абдураманов, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Кримінформ.

«У нас новий голова комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Абдураманов Ленур Азізовіч. Упевнений, що він пожвавить процес в комітеті », – сказав« глава »Криму Сергій Аксьонов.

Раніше Ленур Абдураманов керував сектором з питань міжнаціональних відносин адміністрації Феодосії.

Нагадаємо, 16 жовтня в окупованому Криму подав у відставку «голова Держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим», колаборант Заур Смирнов, який раніше був членом Меджлісу кримськотатарського народу і перейшов на службу окупантам після анексії півострова Росією. Піти з посади від Смирнова зажадав так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов, який назвав його роботу «неефективною».

Відставка кримського коллаборанта Заура Смирнова з посади «голови Держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим» була очікуваною, оскільки він не зміг загітувати кримських татар погодитися зі статусом національної меншини в окупованому Росією Криму, який пропонує Кремль, заявив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.