У Севастополі знищили рідкісні дерева

Новини

Керівництво Музею оборони і визволення окупованого Севастополя в під час земельних і будівельних робіт в історичному центрі міста заради проведення фестивалю «Руська Троя» знищило дерева фісташки туполистої і кілька десятків рідкісних чагарників.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

На схил Історичного бульвару у Панорами «Оборона Севастополя» завели бульдозер, прорили траншеї. Для гостьової трибуни зрізали частину зсувонебезпечного схилу під Панорамою.

Представники департаменту міського господарства «уряду» Севастополя повідомили, що не видавали дозволів на знесення дерев і виробництво земляних робіт.

Робітники не змогли пояснити наявність або відсутність дозвільної документації на ведення робіт.

За словами керівника музею Миколи Мусієнка, для участі у фестивалі заявлено 200 реконструкторів з Криму, Севастополя і Білорусі.

На сайті севастопольського музею немає інформації про знищення дерев у Панорами.

Фестиваль «Руська Троя» присвячений подіям Кримської війни 1853-1856 років, в результаті якої Росія втратила права мати Чорноморський флот.

В рамках фестивалю організатори обіцяють показати документально-ігровий фільм про Кримську війну режисера Олександра Ханжонкова «Оборона Севастополя», створений в 1911 році.

У Севастополі 8 вересня провели хресний хід, приурочений до річниці переходу військ Російської імперії на Північну сторону міста за часів Кримської війни (1853-1856).