Чийгоз і Умеров зустрілися з президентом Туреччини

Новини

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз зустрілися з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом в Анкарі.

Про це повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

«Буквально 20 хвилин тому в Анкарі закінчилася зустріч президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгоз», – написав Чубаров.

Під час зустрічі Умеров і Чийгоз подякували президенту Туреччини за його зусилля по їх звільненню. А також попросили його допомогти десяткам інших незаконно переслідуваних, заарештованих і засуджених на окупованому півострові кримських татар, українців і людей інших національностей.

Зустріч відбулася в офіційній резиденції Ердогана в Білому палаці.

25 жовтня засуджених окупантами Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині. Очікується, що звідти вони відправляться в Україну.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що Умеров і Чийгоз будуть жити і працювати в Києві.

Раніше очікувалося, що звільнені українські політв’язні повернуться 26 жовтня. Однак пізніше стало відомо, що вони прилетять до Києва в п’ятницю, 27 жовтня о 13:50.