У Генічеському районі намагаються вивести з тіні туристичний бізнес

Новини

Цього року Генічеський район виконав план туристичного збору на 200%.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов.

“Арабатська Стрілка може годувати частину України, а у нас район на 80% дотаційний – це не правильно і тому ми створили робочу групу, в яку увійшли представники усіх служб від соціальних служб до поліції. Обходили усю курортну зону пішки і просто говорили з людьми, пояснювали це гроші для місцевого бюджету” – розповідає Андрій Євстратов.

До цієї групи увійшли 17 людей, особливо допомогли прикордонники, які також долучилися до “роз’яснювальної роботи”, зазначив чиновник.

Та не зважаючи на певні успіхи, голова районної ради не задоволений результатом, на його думку, отримана сума має бути в кілька разів більша.

Андрій Євстратов, фото: dovidka.com.ua

“Беручи як приклад місто Генічеськ, в цьому році вони зібрали 45 тисяч гривень, а минулого року було 3 тисячі. Це жах. Я на них тиснув – бо це ж гроші для їх бюджету”, – каже Євстратов.

Цьoгo poку дo міcцевих бюджетів Хеpcoнcькoї oблаcті має надійти туpиcтичнoгo збopу удвічі більше, ніж 2016-гo – пoнад 2 млн. гpивень заміcть 1,2 млн, повідомляє видання “Український Південь” з посиланням на начальника ГУ ДФC у Хеpcoнcькій oблаcті Ігopя Клима.

Нагадаємо, що в Україні туристичний збір діє на території, де є рішення сільської, селищної та міської ради про його встановлення. Платниками збору є люди, які отримують послуги з тимчасового проживання. Цей податок не може перевищувати 1% від коштів витрачених на ночівлю.