Окупанти в Криму вербують п’ятикласників в «кадетське братство» МНС РФ

Новини

Учні п’ятого класу «Сімферопольської академічної гімназії» (до анексії – НВК Українська школа-гімназія) вступили до лав кадетів МНС Росії. Відповідні погони «кадетського братства»у кримському главку МНС РФ вручили 26 дітям.

Посвята пройшла в будівлі кримського главку МНС, передає Центр журналістських розслідувань.

«Промовляючи клятву кадетів, хлопчики й дівчатка були не за віком серйозні і гранично зібрані. Їх гордовита постава, чіткий стройовий крок і нова кадетська форма – все це говорило про те, що хлопці готові з гордістю носити це почесне звання «кадет МНС Росії», – йдеться в звіті прес-служби відомства про захід.

Глава російського відомства в Криму Сергій Шахов вважає, що відкриття ще одного кадетського класу – «це історична подія, яка свідчить про високий престиж служби порятунку і зацікавленості підростаючого покоління в цій благородній професії».

 

У кадетських класах учні проходять протипожежну, медичну, психологічну підготовки, вивчають забезпечення безпеки праці, основи цивільної оборони і захисту від надзвичайних ситуацій.

На базі школи-ліцею №3 в Сімферополі 1 вересня відкрили кадетський клас Слідчого комітету Росії. Велике значення офіцери будуть приділяти патріотичному вихованню кадетів, вивчення норм російського законодавства і кримінального права.

У минулому навчальному році в середній школі № 37 Сімферополя організували два кадетських п’яті класи.

Українські правозахисники не раз звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в анексованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей в сучасній освіті Росії.