Прокуратура АРК направила до суду обвинувачення в держзраді стосовно двох екс-депутатів Севастопольської міськради

Новини
Фото: investigator.org.ua

Прокуратура АРК за результатами проведеного спеціального попереднього розслідування направила в суд обвинувальні акти стсосвно двох колишніх депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли Росії в окупації Криму.

Севастопольські екс-депутати обвинувачуються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури.

«У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 депутати Севастопольської міської ради надали допомогу та сприяли окупації Криму», – зазначили у відомстві.

Як вказується, вони брали участь в незаконному ухваленні низки постанов міськради, підтримали рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого «загальнокримського референдуму», результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим та міста Севастополя, а також незаконного «входження півострова до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації».

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

У прокуратурі АРК відзначили, що наразі в районних судах міста Києва вже перебувають на розгляді 3 обвинувальних акта стосовно депутатів Севастопольської міськради, які звинувачуються в зраді.

Як повідомлялося, СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно двох колишніх депутатів Севастопольської міської ради, вони оголошені в розшук.