Українські телеканали практично не висвітлюють тему Криму – Костинський

Новини
член Нацради з ТБ і РМ Сергій Костинский Фото: investigator.org.ua

Провідні українські інформаційні телеканали практично не висвітлюють тему окупованого Криму, якому вони відвели лише 2% свого ефіру, тоді як про окупований Донбас розповідалося в 8,4% новинних повідомлень.

Про це свідчать дані моніторингу ефіру, проведеного Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в серпні-вересні 2017 року, повідомив член Нацради Сергій Костинський, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство QHA.

«Якщо тема АТО і ситуація в Донецькій і Луганській областях за результатами моніторингу становить 8,4%, то тема окупованого Криму становить в загальному 2%. Таким чином, ситуація на Сході – вона більш актуальна, на жаль, ніж тема, яка стосується Криму. Хоча і та, і та території є окупованими», – сказав Костинський.

За його словами, тільки у 6 з 10 телеканалів частина новин та інформації про Крим складає більше одного відсотка від власного тижневого ефіру.

Фото: Facebook Сергій Костинський

Костинський зазначив, що більша увага телеканалами приділялася поточній ситуації в Криму: пересуванню громадян України на півострів, огляд туристичного сезону і його результати.

Друга найбільш актуальна тема – стан і перспектива реінтеграції Криму.

Менш популярною виявилася тема, що стосується переслідувань окупантами громадян України в Криму і політв’язнів.

Фото: Facebook Сергій Костинський

Моніторинг Нацради охоплював 10 телеканалів: «Громадське телебачення», «Еспресо», «ПравдаТУТ», «Прямий», «NewsNetwork», «NewsOne», «ZIK», «5 канал», «24 канал» і «112 Україна».