Частина Південного берега Криму залишилася без газу і електрики через аварії, «влада» говорить про диверсію

Новини
Фото: Getty Images

На південному березі окупованого Криму частина населених пунктів залишилася без газу і електрики через аварії, що сталися в ніч на середу на двох газопроводах і ЛЕП. Кримська «влада» не виключає диверсію.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Вчора ввечері було перервано газопостачання декількох населених пунктів Південного берега Криму, також стався обвал опори ЛЕП. Правоохоронні органи з’ясовують обставини події. Розглядаються всі версії, включаючи диверсію», – написав Аксьонов.

За його словами, аварійні бригади працювали всю ніч і енергопостачання було відновлено за резервною нитці. Відновлювальні роботи по основній нитці тривають.

«Електропостачання буде повністю відновлено протягом 72 годин. Газопостачання – протягом доби. Йдуть відновлювальні роботи і на другій лінії газопроводу, пошкодження якої відбулося орієнтовно сьогодні близько п’ятої ранку. Діє оперативний штаб. Ситуація знаходиться під постійним контролем », – додав Аксьонов.

Як повідомив виданню «Кримінформ» «міністр палива та енергетики Криму» Вадим Бєлік, аварії сталися на двох газопроводах і опорі ЛЕП 110 кВт в районі Алушти.

«У нас три аварійні ситуації: опора з лінією 110 кВ та порив двох газопроводів відводів діаметром 273 мм в районі газорозподільної станції (ГРС) «Виноградне» і Запрудне», – сказав Бєлік.

За його словами, всі аварії сталися приблизно в одному районі під Алуштою, але в різний час. На ГРС «Запрудне» аварійна ситуація сталася сьогодні близько 4-5 годин ранку, тоді як про пошкодження газопроводу біля ГРС «Виноградне» стало відомо напередодні ввечері.

Він також зазначив, що поки основна версія пошкодження об’єктів – аварія. «Поки – аварійна ситуація. Для нас це аварія, яку треба усувати», – сказав Бєлік.

За даними «кримського управління МНС», аварія на ЛЕП та газопроводі біля ГТС «Виноградне» залишила без газопостачання приблизно 1,2 тисячі осіб в населених пунктах Виноградне, Кипарисное, Малий Маяк, Пушкіно і Скеля. Також без газу залишався «Артек», однак подачу газу туди вже відновили.

Як повідомляє агентство РІА Новини Крим, на Ангарському перевалі поліція перевіряє всі автомобілі і пасажирів, які їдуть з боку Алушти з боку Алушти в напрямку Сімферополя. Через це утворилася двокілометрова пробка.

«Потрібно зайти на пост, пред’явити документи на авто, пасажир повинен пред’явити документи, що засвідчують особу. Все фіксується, паспорта фотографують », – розповідають водії.

У той же час користувачі соцмереж вказують, що всю ніч на півострові панувала негода. У Криму йшов мокрий дощ зі снігом і був сильний вітер, який валив дерева, що теж могло стати причиною пошкоджень газопроводів і ЛЕП.