Арабатська Стрілка претендує на статус курорту

Новини
Арабатська Стрілка

Керівництво Генічеського району має намір звернутися до уряду з клопотанням про надання території Арабатської Стрілки статусу курорту. Цілодобове його функціонування може забезпечити введення у дію Клініки «Міжнародний реабілітаційний центр В. І. Козявкіна».

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов.

За його словами, процес надання території Арабатської Стрілки статусу курорту гальмує відсутність належної інфраструктури, зокрема, водопостачання та централізованої каналізаційної системи. Роботи з вирішення цієї проблеми вже розпочато.

«Вже заклали гроші для проектування каналізування та водовідведення на Арабатській Стрілці. Та ще потрібні гроші на саме будівництво. Я зараз займаюсь вирішенням цих проблем. Тільки після цього ми можемо звернутись до Кабінету Міністрів щодо визначення курортного статусу території Арабатської стрілки», – розповів Олександр Воробйов.

Голова Генічеської РДА Олександр Воробйов Фото: RFE/RL

Цілорічне функціонування курорту може забезпечити Клініка відновного лікування «Міжнародний реабілітаційний центр В. І. Козявкіна», будівництво якої на Арабатській стрілці наближується до завершення. За задумом, це має бути міжнародне реабілітаційне містечко –  цілорічний науково-методичний та реабілітаційний курорт для лікування пацієнтів із дитячим церебральним паралічем, остеохондрозом та наслідками травм. 

У Верховній раді України вже більше року очікує на розгляд законопроект про державну підтримку даного проекту. 

«Є законопроект, він має бути винесений на голосування у Верховній Раді, але поки що голосів не вистачає. Я не розумію чому. Адже від цього закладу залежить розвиток цієї території і не тільки Генічеського району, а й усієї Херсонщини. Не знаю, хто там що хоче, звикли, напевне, щось отримувати за таке. Я не знаю, як ще це можна коментувати», – сказав Олександр Воробйов.

Землю на будівництво клініки виділили ще у 2005 році. Ініціатором і власником проекту є професор Володимир Козявкін, автор методу Козявкіна для лікування ДЦП, який має Міжнародний реабілітаційний центр у Трускавці. 

Арабатська Стрілка, будівництво Клініки “Міжнародний реабілітаційний центр В. І. Козявкіна”  Фото: khersonline.net