У Криму «суд» продовжив арешт фігуранту «справи диверсантів» Бессарабову

Новини
Олексій Бессарабов і Володимир Дудка

В окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя в п’ятницю, 3 листопада, продовжив арешт на три місяці, до 8 лютого 2018 року, «українському диверсанту» Олексію Бесарабову, як і раніше ще одному фігуранту «справи диверсантів» Володимиру Дудці. Через тиждень вони почнуть знайомитися з матеріалами справи.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Олексі. Бессарабову і Володимиру Дудці, фігурантам справи «кримських диверсантів» другої хвилі, продовжили арешт на три місяці до 8 лютого», – написав журналіст.

За його словами, через тиждень вони приступлять до ознайомлення з матеріалами справи.

«Крім звинувачення в підготовці диверсії в справі з’явилися епізоди про зберігання зброї і вибухових речовин. Процес по їх справі, швидше за все, буде проходити в закритому режимі, як і сьогоднішнє продовження», – додав Наумлюк.

Як повідомлялось, 3 листопада «Київський районний суд» Сімферополя продовжив арешт на три місяці фігуранту «справи диверсантів» Володимиру Дудці до 8 лютого 2018 року.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.

Правозахисники зафіксували дуже багато фактів порушення прав затриманих ФСБ в окупованому Криму так званих «українських диверсантів», включаючи фальсифікацію доказів і показань свідків, застосування тортур і психологічного тиску, а також позбавлення права на захист і справедливий суд, що дає підстави вважати їх політв’язнями.

7 вересня 2017 року «Київський районний суд» Сімферополя продовжив арешт до 8 листопада севастопольцям Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову і Олексію Бессарабову.