На «форумі друзів» Криму зібралися іноземні маргінали – Сенченко

Новини

На організованому «владою» Криму «форумі друзів» зібралися іноземні маргінали.

Про це заявив голова громадської організації «Сила права», екс-віце-прем’єр-міністр Криму Андрій Сенченко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

За словами Сенченка, рівень і компетентність учасників форуму не дає реальної можливості обговорення питання про скасування міжнародних санкцій відносно Росії.

«Більшість цих учасників максимум де можуть виступати за скасування санкцій – це в найближчій булочної на розі свого будинку. Хоча, безумовно, частина з тих, кого Кремлю вдається втягнути – це представники маргінальних мізерних фракцій в органах влади. Але ці люди, не те що не визначають політику, а й голоси там не мають», – стверджує Сенченко.

В окупованій Ялті 6 листопада відкрився «Форум друзів Криму». Захід проходить в Лівадії. За інформацією нелегітимною «депутата Держдуми Росії» від Криму Михайла Шеремета, на півострів приїхало близько 90 зарубіжних гостей.

Запрошенням іноземних гостей до Криму «влади» намагаються легалізувати анексію.

У 2016 році Міністерство закордонних справ України закликало іноземців та осіб без громадянства в’їжджати в анексувати Росією Крим виключно відповідно до законів України і нормами міжнародного права.

У МЗС нагадують, що іноземці можуть в’їжджати на тимчасово окуповану територію України і виїжджати з неї тільки за спеціальним дозволом компетентних органів через контрольні пункти в’їзду-виїзду.