Росія створила в окупованому Криму повноцінне угруповання військ

Новини

Начальник Генерального штабу Росії Валерій Герасимов 7 листопада заявив, що в Криму створена повноцінна угруповання військ.

Таку заяву Герасимов зробив на колегії Міноборони Росії у вівторок, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російські ЗМІ.

«У Криму створена самодостатня угруповання військ (сил), що включає в себе військово-морську базу, армійський корпус, авіаційну дивізію і дивізію протиповітряної оборони», – цитує ТАСС начальника російського Генштабу.

За його словами, Чорноморський флот Росії поповнився шістьма підводними човнами, фрегатами «Адмірал Григорович», «Адмірал Ессен», мають на озброєнні крилаті ракети «Калібр», трьома дивізіонами берегових ракетних комплексів «Бал» і «Бастіон».

На початку листопада командувач військами Південного військового округу Росії Олександр Дворніков заявив, що інтенсивність військових навчань Чорноморського флоту Росії і Каспійської флотилії Росії, в тому числі артилерійських і ракетних стрільб, в поточному році зросла на третину.

Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові. У Генштабі України називають незаконними російські військові навчання, які проводяться в включеному Криму.