У Криму силовики відпустили 5 затриманих: на Сейтумерова склали протокол про «пропаганду нацизму»

Новини
Обыск у Ризы Муждабаева Фото: Тимур Ибрагимов

В окупованому Криму російські силовики відпустили п’ятьох кримських татар, затриманих під час обшуку у Алімдара Белялова, а на Сейтумера Сейтумерова склали протокол про “пропаганду нацистської або екстремістського символіки”.

“Старий Крим, затримані працівники кафе і гості вийшли з відділення поліції”, – повідомив Абдуллах Якубов в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

“Адвокат пройшов в будівлю”, – повідомила “Кримська солідарність” в Facebook.

Відносно Сейтумерова склали адміністративний протокол за ч. 1 статті 20.3 КоАП РФ – “пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки, схожих з нацистською атрибутикою або символікою до ступеня змішування, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами”.

Вранці 8 листопада пройшли обшуки у кількох кримських татар – зокрема в Бахчисараї у Сейтумера Сейтумерова, в Старому Криму у Алімдара (Руслана) Белялова, в Зарічному у Ельдара Кантімірова і в Кіровському у Екрем Абдульватова.

З них тільки Сейтумерова забрали в поліцію. У Белялова і Кантімірова вилучили гаджети на експертизу. Крім того, затримали п’ять працівників кафе Белялова.