У Криму «суд» залишив під вартою одного з обвинувачених у «справі Хізб ут-Тахрір»

Новини
Обыск в доме Ризы Изетова в Строгановке 11 мая 2017 года Фото: Антон Наумлюк

«Верховний суд» окупованого Криму продовжив арешт одному з обвинувачених в Бахчисарайському «справі Хізб ут-Тахрір» Енверу Мамутова на три місяці.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

«Жоден аргумент захисту не був прийнятий, все побудовано на абсолютних припущеннях. Були заявлені відводи судді, прокурору, слідчому, суд їх не задовольнив. Енвер Мамутов заявив, що він не хоче брати участь в цьому суді, що «це засідання – фарс», він просив відвести його із залу суду, суддя проігнорував прохання. Тобто його насильно утримували в засіданні», – зазначив адвокат.

Рішення суду очікують ще троє обвинувачених у справі, адвокат Курбедінов передбачає, що їм суд аналогічно продовжить запобіжний захід.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман-кримських татар, а також в місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації «Хізб ут-Тахрір».