Директор НАБУ звинуватив владу України в спробі зупинити розслідування резонансних справ

Новини
Директор НАБУ Артем Ситник Фото: ZN.UA

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що владі не вдасться зупинити роботу Бюро з розслідування гучних антикорупційних справ.

Про це Ситник сказав журналістам у понеділок, 13 листопада, після відвідин Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«На сьогоднішній день потрібно бути наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми розслідуємо, влада просто так не залишить і не пробачить. Починаючи з (екс-нардепа від фракції «Народний фронт» Миколи – ред.) Мартиненко, (відстороненого від виконання обов’язків глави ДФС Романа – ред.) Насирова і закінчуючи останніми розслідуваннями щодо заступника міністра оборони і рюкзаків МВС», – сказав директор НАБУ.

У НАЗК Ситник був запрошений для вручення протоколу про нібито вчинення ним адміністративного правопорушення, що полягає в тому, що він не надав якісь документи на вимогу Агентства.

Директор Бюро розповів, що мова йде про те, що він нібито використовував юридичні можливості НАБУ в своїх особистих інтересах. Він вказав, що коли НАБУ або його директор стають стороною якогось спору, тоді їх інтереси представляє, на підставі довіреності керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро.

«Чому зроблено висновок, що я використовував це в якихось особистих інтересах, мені не відомо. Це було подання не моїх особистих інтересів, а інтересів директора НАБУ», – підкреслив Ситник.

Він вказав, що зараз ведеться ряд розслідувань, в тому числі і стосовно голови НАЗК Наталії Корчак, але, на його думку, цей виклик його в НАЗК не є особистою ініціативою керівника Агентства.

«Ми чекали такої реакції, чекали, що буде максимальна медійна атака, з використанням всіх підконтрольних ресурсів, таких як НАЗК. Тому я не буду виключати подальше використання адміністративних ресурсів, підозр, арештів, в тому числі особисто мене», – повідомив директор НАБУ.

«Але я хочу звернутися до тих людей, які все це організовують: хлопці, можете тиснути скільки завгодно – ви нас не зламаєте!», – підкреслив Ситник.