Україна займає 17 місце в світі за рівнем тероризму – дослідження

Новини
Фото: ssu.gov.ua

Україна входить в першу двадцятку країн світу з високим рівнем тероризму, зайнявши у списку 17 місце. При цьому в порівнянні з минулим роком ситуація в Україні покращилася.

Про це йдеться в звіті про стан глобального тероризму в 2017 році (The Global Terrorism Index 2017), оприлюдненому в середу, 15 листопада, лондонським Інститутом економіки і світу, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Deutsche Welle.

Згідно з дослідженням, Україна займає 17-у сходинку серед країн за рівнем впливу тероризму. За цим показником Україна отримала 6,6 бали за 10-бальною шкалою.

В цілому експерти віднесли до списку країн з «високим» рівнем впливу тероризму на життя шість держав: Ірак (10 балів), Афганістан (9,4), Нігерію (9), Сирію (8,6), Пакистан (8,4) , Ємен (7,9).

Україна увійшла до групи країн з «високим» рівнем впливу тероризму разом з такими державами, як Сомалі, Індія, Туреччина, Лівія, Єгипет, Судан та інші.

У західноєвропейських державах найвищим вплив тероризму, за оцінкою експертів, є у Франції (6 балів і 23-е місце). США займають 32 місце (5,4 бала), Росія – 33 (5,3 бала), Великобританія – 35 (5,1 бала).

У порівнянні зі звітом за 2016 рік рівень впливу тероризму в Україні знизився. У The Global Terrorism Index 2016 Україна займала 11-у сходинку з 7,1 бала.

«Україна є однією з десяти країн, в яких спостерігається досить значне поліпшення ситуації», – заявив в коментарі DW представник Інституту економіки та миру Деніел Хіслоп.

За його словами, в Україні терористичні напади здійснюються тільки однієї терористичної групою – «ДНР», і вони в основному спрямовані проти українських силовиків. Як зауважив Хіслоп, тероризм в Україні є «менш інтенсивним, ніж це було два роки тому».