В Херсоні призначили переатестацію лікарці, яку громадськість звинувачує у доведенні до суїциду учасника АТО

Новини
Херсонський обласний госпіталь Фото: investigator.org.ua

Завідувачка відділення неврології Херсонського обласного госпіталю Олена Комарова, яку громадськість вважає винною в доведені до самогубства ветерана АТО, «кіборга» Cергія Кaчемaзова, пройде переатестацію. Відповідне рішення ухвалила спеціальна комісія, створена Департаментом охорони здоров’я Херсонської облдержадміністарції для проведення службового розслідування причин смерті десантника та обставин, які могли до неї призвести.

Про це кореспонденту Центру журналістських розслідувань повідомила член комісії Наталя Вотєічкіна

За її словами, 15 листопада усі члени комісії підписали остаточне рішення, яке було оприлюднене в четвер, 16 листопада.

«Було вирішено завідувачці відділенням неврології Олені Комаровій призначити позачергову переатестацію. В рішенні це не прописано, але була домовленість, що буде невідповідність займаній посаді, для того щоб вона не мала тоді можливості поновитися через суд. Начмеда відсторонити від роботи під час перевірки, перевірити фінансово-господарську діяльність госпіталю з 2014 року. Також провести посмертну судово-психіатричну експертизу загиблого Cергія Кaчемaзова», – сказала Наталя Вотєічкіна.

Наталя Вотєічкіна Фото: investigator.org.ua

За її словами, активісти та ветерани АТО задоволені цим рішенням.

Окрім цього комісія подала звернення до Херсонської обласної ради про створення додаткових посад психологів для демобілізованих учасників АТО аби запобігти подібним випадкам в подальшому.

Нагадаємо, що житель Берислава Cергій Кaчемaзов служив у 79-ій десантній бригаді, був захисником Донецького аеропорту, де отримав тяжкі поранення. 3 листопада після відвідин обласного госпіталю він скоїв суїцид. Побратими та друзі «кіборга» впевнені, що до цього його спонукала відмова лікарів надати йому допомогу. 7 листопада Головне управління поліції в Херсонській області відкрило кримінальне провадження за ст.120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).