У Білорусі затримано кореспондента UA: Українське радіо Шаройко

Новини
Павло Шаройко Фото: Facebook

У Білорусі затримано власний кореспондент UA:Українське радіо, громадянин України Павло Шаройко, якого звинувачують в нібито «шпигунстві».

Про це в п’ятницю, 17 листопада, повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, передає Центр журналістських розслідувань.

«Затримано власкора UA: Українське Радіо в Білорусі, громадянина України Павла Шаройко.
Від офіційних відповідей на наш запит посольство Беларусі поки ухиляється. З нашої власної неофіційної інформації в Білорусі, йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в «шпіонажі»», – написав Аласанія.

Про арешт Павла Шаройка в Білорусі повідомляється також і на сайті UA: Українське радіо з посиланням на генерального продюсера Дмитра Хоркіна.

«Перед тим близько двох тижнів Павло Шаройко не виходив на зв’язок, усі спроби редакції додзвонитися до нього та його родичів не давали результату, без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, посольство України в Білорусі поки не спростувало і не підтвердило факт арешту українського журналіста.

У той же час дружина журналіста Олена, повідомила в ефірі UA: Українське Радіо, що Павла Шаройка заарештували вдома в Мінську пише видання Українська правда. Перед цим у них був проведений обшук.

«Ніякої інформації, нічого не говорять, тільки підозра в шпигунстві. Адвокат каже, що дала підписку про нерозголошення. Прийшли і заарештували. Він прийшов додому, я прийшла додому, у нас був обшук. Відкрила господиня. Я в цей момент була на роботі. Квартира була порожня», – сказала дружина журналіста.

Вона додала, що арешт стався 25 жовтня.