Прикордонуправління ФСБ встановить паркан на адмінкордоні з Кримом до середини 2018 року

Новини
Фото: 1citadel.ru

Прикордонне управління ФСБ завершить роботи по встановленнню 50-ти кілометрового металевого паркану на адмінкордоні з окупованим Кримом в першому півріччі 2018 року.

Про це повідомляє агентство ТАСС з посиланням на відповідь, отриманиу з прес-служби «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим», передає Центр журналістки розслідувань.

«Згідно з проектною документацією, завершення будівництва (загородження – ред.) заплановано на першу половину 2018 року», – йдеться в інформації.

У прикордонуправлінні відзначили, що «роботи з інженерного оснащення російсько-української ділянки кордону, в тому числі зі зведення 50-кілометрових інженерних загороджень на півночі Криму, ведуться в плановому порядку».

«Збоїв і накладок в графіках робіт немає», – додали в прес-службі.

«Крим є динамічним регіоном, і величезне число мандрівників і туристів приїжджає сюди на відпочинок протягом усього року, забезпечення їх безпеки, а також безпеки жителів півострова є для нас пріоритетним завданням, для вирішення якої державний кордон і в подальшому буде оснащуватися найпередовішими інженерними спорудами і технікою», – заявили в прикордонуправлінні ФСБ.

Нагадаємо, в липні 2017 року окупаційна «влада» заявила про намір створити захисні споруди уздовж адміністративного кордону з материковою Україною для посилення охорони прилеглої території півострова.

В кінці вересня Центр повідомляв, що на адмінкордоні з окупованим Кримом «прикордонне управління ФСБ по Республіці Крим» збирається встановити 50-ти кілометровий металевий паркан з колючим дротом нагорі. Відповідне оголошення про закупівлю російським прикордонниками повнопрофільного загородження було розміщене на сайті Єдиної інформаційної системи в сфері закупівель РФ. У ньому пвідомлялось, що на поставку і монтаж 49,5 км повнопрофільного металевого паркану з федерального бюджету Росії виділено 212,9 млн. руб.

«Інженерне загородження призначене для використання в складі комплексів технічних засобів охорони об’єктів різного призначення, як в якості фізичної перешкоди, так і в якості елемента конструкції засобів виявлення вібраційного і радіохвильового принципу дії», – зазаначольсь в документації про електронний аукціон.

Згідно з документом, загородження має монтуватися з 16,5 тисяч панелей шириною 3 м, його висота над рівнем грунту повинна становити 2,1 м, заглиблення в грунт – 0,3 м. Також наголошується, що паркан повинен забезпечувати високу міцність і надійність захисту, довговічність і економічність в експлуатації, ускладнювати подолання шляхом перелазу, а також задовольняти режимним умовам об’єкта. При цьому інженерне загородження має легко монтуватись і бути ремонтопридатним, а його конструкція повинна передбачати відсутність вузлів, що полегшують подолання бар’єру.