У Києві затримали офіцера, який втік з АТО в Крим і співпрацював з ФСБ – СБУ

Новини

Співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою і військовою службою правопорядку затримали в Києві дезертира, начальника зв’язку-командира гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, який в 2015 році самовільно покинув військову частину в Донецькій області та виїхав на територію окупованого Криму.

Як повідомляє прес-служба СБУ, в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби задокументували, що в Криму лейтенант намагався отримати тимчасовий притулок, передає Центр журналістських розслідувань.

Він також перебував на зв’язку з співробітниками ФСБ, яким передавав відому йому інформацію про силах антитерористичної операції.

«Співробітники СБ України встановили, що в листопаді дезертир конспіративно прибув до Києва для вирішення особистих питань і затримали його перед поверненням на тимчасово окупований півострів. Зараз лейтенант доставлений в службу військового правопорядку для подальшого конвоювання в Військової прокуратури Донецького гарнізону та обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», – йдеться в повідомленні.

У відомстві не уточнюють, як затриманий перетнув адміністративний кордон з включеним Кримом і в’їхав на материкову частину країни.