Затриманий ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадянин України перевозив незаборонені ліки – Слободян

Новини
КПВВ «Чонгар»

Громадянин України, якого затримала ФСБ на адмінкордоні з Кримом, перевозив ліки, не заборонені до переміщення на території України.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на КримРеаліі.

«Ми цю інформацію бачили, ми її перевіряємо. Поки важко сказати про який саме громадянина йдеться і коли він їхав, але точно можна стверджувати, що ті препарати, які вказані в повідомленні російських ЗМІ, вони, відповідно до 770 постановою Кабінету міністрів, не є забороненими до переміщення», – розповів Слободян .

Слободян посилається на постанову Кабміну України від 6 травня 2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». Ця постанова діє на всій території України, включаючи Автономну Республіку Крим.

На питання, чи будуть прикордонники реагувати на затримання громадянина України, Слободян зазначив, що українська сторона «не підтримує жодних контактів з представниками окупаційної влади півострова».

Прикордонне управління ФСБ Росії по окупованому Криму 20 листопада повідомило, що при в’їзді на півострів затримали громадянина України, який намагався перевезти сильнодіючі речовини заборонені до переміщення в РФ і в окупованому Криму.