«Суд» в Криму відмовив адвокатам у всіх клопотаннях по «справі 26 лютого»

Новини

«Центральний районний суд» окупованого Сімферополя 21 листопада відмовив адвокату обвинуваченого у «справі 26 лютого» Мустафи Дегерменджі у всіх заявлених клопотаннях.

Про це розповів адвокат Едем Семедляев, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

«Адвокат просив ряд оригіналів документів, так як вони знаходяться в іншій кримінальній справі – Ахтема Чийгоза (звільнений заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу – КР). Він просив з’ясувати, де знаходиться сам Чийгоз, так як вирок вступив в силу. Але до матеріалу кримінальної справи не було долучено указ президента про помилування. Адвокат просив суд зробити запит у ФСВП, де знаходиться Чийгоз, так як він є організатором », – розповів Семедляев.

Наступне судове засідання у справі «справі 26 лютого» призначене на вівторок 22 листопада.

У 2015 році почався суд над групою кримськотатарських активістів за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі в масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на два: окремо – по одному з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгоз, і окремо по іншим фігурантам процесу – Алі Асанову, Мустафі Дегерменджі, Ескендер Кантемірови, Талят Юнусову, Ескендер Емірваліеву, Арсену Юнусову і Ескендер Небіеву .

Російські владі 25 жовтня звільнили засуджених в Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і передали їх Туреччині. Надалі Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.