Американський аналітичний центр Heritage Foundation закликав Трампа озброїти Україну

Новини

Американський аналітичний центр Heritage Foundation оприлюднив доповідь, в якому закликав президента США Дональда Трампа надати Україні летальну зброю.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Центр журналістських розслідувань.

“На наступному тижні президент США Дональд Трамп повинен схвалити продаж американської зброї, включаючи просунуте протитанкову озброєння, Україна. Росія вторглася в Україну. Росія нелегально окупує Крим. Росія спровокувала, а зараз підтримує сепаратистський рух в східній Україні. Росія – це агресор, а Україна – жертва. Будь-яка країна має право на самозахист”, – йдеться в доповіді.

У документі також говориться, що США повинні надати українцям також безпечні засоби комунікації.

“Не варто вважати, що таке рішення США призведе до вирішення кризи і завершення агресії Росії. Хоча, майбутній успіх України, перш за все, буде залежати від самих українців, лідерство США є важливим для протидії російській агресії і підтримки реформ”, – відзначили аналітики центру.

Крім того, в документі є пропозиції дозволити американським військовим радникам бути присутнім на передових позиціях.

Відзначається, що аналітичний центр Heritage Foundation тісно пов’язаний з Дональдом Трампом. ЗМІ називають його мозковим центром адміністрації президента США.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий заявляв, що оборонний бюджет США розширює напрямки підтримки України.

На даний момент, питання надання Україні летального зброї стоїть на порядку у американської влади.