Російський концерн «Калашников» присвоїв віджатий в України суднобудівний завод у Феодосії

Новини
Противолодочный корабль на подводных крыльях проекта "Сокол" на заводе "Море" Фото: rk.gov.ru

«Суднобудівний завод «Море»(Феодосія), що спеціалізується на виробництві і ремонті швидкісних кораблів, в тому числі на підводних крилах і повітряній подушці, увійде до складу корпорації «Ростех» і буде переданий в управління концерну «Калашников».

Про це повідомляє «Коммерсант» з посиланням на Міністерство промисловості і торгівлі РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

У Мінпромторгу РФ також повідомили, що «Калашников» має намір розвивати на підприємстві будівництво швидкісних суден, зокрема, для пасажироперевезень в Азово-Чорноморському басейні, будівництво сейнерів, а також організувати центр обслуговування і будівництва катерів і кораблів ВМФ, Росгвардіі і прикордонної служби.

Відомо при цьому, що в минулому році майно захопленого після анексії Криму РФ заводу «Море» було передано в оренду до 2021 року «Ленінградському суднобудівному заводу «Пелла».

«Море» працює з 1938 року, з середини 1980 років завод будував десантні кораблі на повітряній подушці амфібійного типу «Зубр». Виконував замовлення для Державної прикордонної служби України.

У 2016 році «націоналізірований» окупаційним «урядом”  Криму завод переданий в федеральну власність Росії.