ЗМІ назвали ім’я «турецького провокатора» в справі облави ФСБ на кримських татар

Новини

Видання QHA повідомило ім’я громадянина Туреччини, який, за версією ФСБ, фігурує в справі затримання кримськотатарських активістів в окупованому Криму.

За інформацією видання, його звуть Юсуф Айтан, передає Центр журналістських розслідувань.

За вресіі ФСБ, активісти нібито вимагали у громадянина Туреччини 7 тисяч доларів.

“Відомо, що Айтан жив разом з різними жінками і заборгував гроші кільком людям, серед яких Веджіє Кашка (ветеран національного руху померла в лікарні від перенесеного стресу, – ред.). У профілі Айтана вказується, що родом він з міста Самсун, що на чорноморському узбережжі Туреччини. Чоловік закінчив Донецький Національний університет. Останнє оновлення на сторінці турка зафіксовано 30 вересня цього року. на сторінці Айтана є кілька фотографій з дитиною і жінкою”, – пише видання.

Як повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, окупанти цинічно вдаються до ними ж зрежисованим постановок, щоб очорнити Меджліс кримськотатарського народу і репресувати активістів національного руху.

Нагадаємо, сьогодні в Криму стало відомо про проведення обшуків і затримання кількох кримськотатарських актівістов.ФСБ назвала їх “членами Меджлісу”, однак цю інформацію спростували журналісти і лідери Меджлісу кримськотатарського народу.

Затримані, як повідомляють російські джерела, підозрюються нібито у вимаганні грошей у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана в особливо великому розмірі.

Сума хабара, яку вони нібито вимагали, становить 7 тисяч доларів.

Відомо про затримання Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Кязім Аметова.